حقوق کاربردی
نکات کاربردی ‏در مورد مراجع اختصاصی
می 27, 2016
حقوق کاربردی
نکات کاربردی ‏در مورد اظهارنامه
می 27, 2016
نمایش همه

نکات کاربردی ‏در مورد نحوه تنظیم دادخواست

حقوق کاربردی

حقوق کاربردی

اکثر مردم که قصد دارند برای نخستین بار در دادگاه علیه شخصی اقامه دعوا کنند، اطلاع ندارند که برای مطرح کردن این دعاوی می بایست چه اقداماتی انجام دهند؛ و همین امر موجب سرگردانی آنها در مراجع قضایی و دادگاه ‏ها می‏ شود. بنابراین برای آگاهی بیشتر، اولین گام در طرح دعوا در دادگاه را شرح می ‏دهیم.

رسیدگی به دعاوی حقوقی در دادگستری مستلزم تقدیم دادخواست از طرف مدعی(خواهان) می باشد.

دادخواست به دفتردادگاه و در نقاطی که چندین شعبه وجود دارد، به دفتر شعبه اول تسلیم می‏ گردد. دادخواست به برگه چاپی مخصوص گفته می‏ شود که درخواست خواهان در آن قید شده است و یا به عبارت دیگر” دادخواست بیان ادعا نزد مراجع قضایی در اوراق مخصوص است”. دادخواست را می‏توان از محل اوراق قضایی واقع در کلیه دادگستری ها و مجتمع های قضایی در سراسر کشور تهیه کرد.

دادخواست ها بر اساس نوع مطالب مندرج در آنها بر (اساس نوع خواسته) تا حدودی متفاوتند.

برای روشن تر شدن مسایل و به جهت سنخیت عنوان دادخواست یک نمونه از دادخواست هایی که در ارتباط با طلاق به دادگاه ارائه می گردند، عنوان خواهیم نمود:

دادخواست در ارتباط با طلاق جهت ارائه به دادگاه

همانگونه که ملاحظه می‏ شود فرم‏ دادخواست حاوی جاهای‏ خالی است که به تناسب هر قسمت پر می‏ شود و در صورت عدم تکمیل ضمانت‏ های شدید اجرایی در این خصوص وجود دارد.

ازجمله موارد دیگری که ‏آوردن آن در دادخواست ضرورت دارد، ذکر ادله ‏و مستنداتی ‏است که ادعای خواهان را به اثبات می رساند .

دادخواست پس از تکمیل به صورت فوق الذکر و بیان شرح ماوقع اختلاف و دعوی (درقسمت شرح دادخواست) ذیل آن باید به وسیله خواهان امضاء یا با اثر انگشت تایید گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!