منابع فرعی حقوق کار منابعی هستند که با وجود نقش غیرقابل انکار و تأثیر بسزایی که در تکوین و تکامل این رشته دارند مستقیماً نمی توانند مبنای تحقق حق و مستند صدور رأیی واقع شوند مگر اینکه قانون چنین ترتیبی را مقرر کرده باشد. منابع مذکور عبارتند از: معیارهای بین المللی حقوق کار، عرف و عادات شغلی و دکترین یا نظریه علمای حقوق.
- معیارها و موازین بین المللی: مقررات بین المللی کار عمدتاً از طریق سازمان بین المللی کار تعیین و اعلام می گردد. البته ندرتاً در سایر قطعنامه ها و معاهدات بین المللی نیز به مسائل کارگری توجه شده است لکن در این موارد بسیار کلی بوده و اصولی عام نظیر منع کار اجباری، منع تبعیض در اشتغال و آزادی انتخاب شغل را اعلام می نمایند و موارد جزئی و عملی بوسیله کنفرانس بین المللی کار که در واقع پارلمان جهانی مسائل کارگری است تعیین می شود.
- عرف و عادات شغلی: عرف و عادات شغلی در نظام های حقوقی مبتنی برعرف نقش مهمی دارد. به علاوه پیش از قانونی شدن روابط کار، عرف نقش مهمی ایفاء می کرد. عرف، رویه ای است که مدت زیادی در محیط کار به آن عمل شده و جنبه الزام پیدا کرده است. البته برخی از مقررات مزبور بطور یک جانبه و بوسیله کارفرمایان ایجاد شده است. در هرحال عرفها و عادات انعطاف پذیرتر از قانون هستند و سازگاری بیشتری با شرایط موجود دارند.
- دکترین یا نظریه علمای حقوق: برداشت ها، تفسیرها و نوشته های اساتید و محققان حقوق کار روی طرز فکر و سلایق قانونگذاران، قضات و سایر اشخاص و سازمان های ذیمدخل درمسائل کار و کارگری تاثیر می گذارند و بطور غیرمستقیم میتوانند در شکل گیری مقررات کار یا تغییر قوانین موجود تاثیر گذار باشند.