منظور از فوائد علمی بین المللی خصوصی، آنستکه بامطالعه این رشته از علم حقوق صرف نظر از حل مشکلات حقوقی مطروحه، چه چیزی عاید ما می گردد. فوائد این رشته عبارتند از: بدیع بودن موضوعات آن، ایجاد خلاقیت و تقویت قوه استنباط و استدلال، آشنایی با قوانین کشورهای دیگر و شناخت بهتر حقوق داخلی.
- بدیع بودن موضوعات حقوق بین الملل خصوصی: حقوق بین الملل خصوصی، گرچه شباهت هایی با دیگر رشته های حقوق دارد ولی در حال حاظر به عنوان رشته ای مستقل از دیگر رشته های حقوق محسوب می شود. یکی از فوائد بسیار مهم حقوق بین الملل خصوصی، این است که موضوعات این رشته از حقوق با مسائل روز و نوین سرو کار دارد و شخصی که به مطالعه این رشته می پردازد با مسائل روز دنیا، بیشتر آشنا می گردد.
- ایجاد خلاقیت و تقویت قوه استنباط: حقوق بین الملل خصوصی، در ایجاد خلاقیت و تقویت قوه استنباط نقش به سزایی را ایفاء می نماید. زیرا با توجه به تنوع زیاد مسائل حقوق بین الملل خصوصی، از جمله تابعیت و تعارض قوانین، باید قواعد و مقررات کشورهای مورد بحث، مطالعه و با قوانین و مقررات داخلی مقایسه گردد و سپس راه حل مناسب را انتخاب نمود. این مقایسه و تطبیق، باعث ایجاد خلاقیت و تقویت قوه استنباط می شود.
- آشنایی با قوانین دیگر کشورها و شناخت بهتر حقوق داخلی: مطالعه حقوق بین الملل خصوصی، باعث می گردد تا شخص با قوانین کشورهای دیگر آشنایی یافته و نقاط قوت و ضعف حقوق داخلی را بیابد. برای مثال در بعضی از کشورها، تابعیت از طریق مادر نیز به فرزندان انتقال می یابد، در صورتیکه بر طبق قانون ایران، این امر امکان پذیر نمی باشد و اکنون در ایران شاهد افرادی هستیم که از مادر ایرانی و پدر خارجی در ایران متولد گردیده ولی دارای تابعیت ایران نمی باشند و دچار مشکلات عدیده ای گردیده اند که با مطالعه قوانین دیگر کشورها، متوجه این ضعف قانونی در حقوق داخلی می گردیم که نیاز به اصلاح قانون توسط قانونگذار دارد.