جایگاه حقوق ثبت در مجموعه ثبت در مجموعه قوانین موضوعه جایگاه حقوق عمومی و با ویژگی آمریت آن می باشد. در یک تعریف کلی می توان مسائل حقوق ثبت را عمدتاً مسائل شکلی دانست که نظارت و مداخله نهادهای عمومی و دولتی در آن بصورت وسیع مشهود بوده و اعمال و اجرای آن در حیطه صلاحیت سازمان ثبت اسناد و املاک و نهاد مشخص حقوقی بنام دفاتر اسناد رسمی می باشد. بحث اعتبار اسناد رسمی و قابلیت اجرای مفاد آن و صلاحیت دفاتر اسناد رسمی و سردفتران و نیز تخلفات و جرائم و مجازات های مرتبط با کارکنان و اجزاء سازمان ثبت و دفاتر اسناد رسمی در این رشته حقوقی مور بحث قرار گرفته، بدون اینکه مفاهیم حقوقی مربوط به عقود – معاملات و اسناد مالکیت و اسباب تملک مورد بحث قرار گیرد.
اهمیت ثبت اسناد و املاک که بیش از یک قرن در ایران قدمت دارد، برکسی پوشیده نیست. اطلاع و آگاهی عمومی از حقوق ثبت اسناد و املاک، باعث پیشگیری از طرح دعاوی غیرضروری و در نتیجه کاهش مراجعات مردم به دستگاه قضا را به دنبال خواهد داشت. ثبت ملک و صدور سند مالکیت برای ملک، دیگران را از تعرض به آن ملک، باز می دارد؛ البته به شرط آنکه ثبت ملک براساس قانون و مقررات و با رعایت قواعد شکلی و ماهیتی، انجام شده باشد و گرنه ثبت ملک، متزلزل و قابل خدشه است. مواد مهمی از قانون ثبت اسناد و املاک، وجود دارد که به دلیل ناآگاهی عموم از حقوق خود، منجر به اختلافات و دعاوی حقوقی و غیرحقوقی می شود. قوانین و مقرراتی که نحوه نگارش و تثبیت اسناد مالکیت را بیان می کند، تشکیل دهنده و خمیر مایه حقوق ثبت است.
مشاوره حقوق ثبت به سوالات شما در این حیطه ها پاسخ می دهد.
- آیا می توان هر ملکی رابه نام خود ثبت کرد؟
- نحوه تملک اراضی بلاصاحب چیست؟
- ثبت ملک چه آثاری درپی دارد؟
- حقوق ثبت درباره چه مسایلی بحث می کند؟
- ثبت اسناد واملاک از چه زمانی در ایران آغاز شده است؟
- ماده ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت درباره چیست؟ جرایم ثبتی چیست و در کدام مرجع رسیدگی می شود؟
- اشتباهات ثبتی چیست و در چه مرجعی مورد بررسی قرار می گیرد؟
- دفاتر اسناد رسمی چه وظایفی دارند؟
- اسناد مالکیت معارض و نحوه حل مکل اسناد معارض چیست؟
- وکیل متخصص امور ثبتی چه ویژگی هایی دارد؟
امید است که مطالب بالا مورد توجه کسانی که با مسائل و مشاوره های حقوقی درگیر هستند، از جمله: وکلا، قضات، دانشجویان رشته حقوق و عموم مردم قرار گیرد.
جهت دریافت مشاوره حقوقی از طریق فرم ارائه شده در زیر اقدام بفرمایید. لطفا در صورت نیاز اطلاعات تکمیلی را هم ارسال بفرمایید. مشاوران ما بعد از دریافت اطلاعات در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
جهت مشاوره تلفنی یا حضوری با گروه میزان تماس بگیرید.
مبلغ مشاوره به مدت یک ساعت: ۵۰۰ هزار تومان
مبلغ مشاوره به مدت نیم ساعت: ۲۵۰ هزار تومان
لازم به ذکر است تمامی مشاوران ما، وکلای مجرب و پایه یک دادگستری بوده و در صورت لزوم، آمادگی لازم جهت پذیرش وکالت در پرونده شما را در مراجع قضایی دارا بوده و در کمترین زمان ممکن به نیازهای حقوقی و درخواستهای شما به صورت مستدل و قانونمند پاسخ می دهند.
همراهان گرامی در ادامه تعدادی از مطالب مرتبط و کاربردی در حیطه مشاوره حقوقی ثبت ارائه شده است. بررسی این مطالب برای شما مفید می باشد.