آمرانه بودن قوانین فعالیت واحدهای صنفی
آگوست 21, 2016
مسئولیت پیمانکاران در مقابل کارفرما
آگوست 21, 2016
نمایش همه

اعاده دادرسی نسبت به رأی داور

آیا با توجه به اینکه مقررات داوری و انجام حکمیت تابع اصول و تشریفات قانون آیین دادرسی مدنی نیست، نسبت به رأی و نظریه داور اعاده دادرسی یا اعاده داوری در موارد مندرجه در مقررات اعاده دادرسی قابل طرح است؟

همچنین آیا داور پس از صدور رأی می تواند رأی خود را اصلاح کند؟

جمع بندی هئیت نظارت

پاسخ مسئله اول:

چون اعاده دادرسی از موارد فوق العاده دادرسی است و جز استثنائات دادرسی است در زمان سکوت باید صرفاً به استثناء کفایت کرد و از توسعه آن خودداری نمود؛ لذا با استدلال مذکور، چون راجع به اعاده دادرسی از رأی داوری قانون سکوت کرده، پس از رأی داوری غیرقابل اعاده دادرسی است و اگر نظر قانون گذار بر پذیرش بود همانند اعتراض ثالث مطابق ماده ۴۱۷ آ.د.م. ذکر می کرد، آنچه در قانون پیش بینی شده، رأی داوری صرفاً قابل ابطال است و اعتراض به رأی داوری در قالب درخواست صدور حکم به بطلان رأی داور پیش بینی نشده و مقررات داخلی از این جهت ناقص است(جلد سوم کتاب دکتر شمس، ۱۰۰۵) البته نسبت به رأی داوری مواد، ۴۹۳ و ۴۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی اعتراض ثالث پذیرفته می شود.

پاسخ به مسئله دوم:

تصحیح رأی داوری. مطابق ماده ۴۸۷ قانون آ.د.م.(در حدود ماده ۳۰۹) رأساً داور یا داور آن است البته تا پیش از پایان مدت داوری، اما پس از پایان مدت داوری(مدت داوری ۳ ماه است و با توافق طرفین قابل تمدید است) با درخواست طرفین تا پایان مهلت اعتراض به رأی داوری تصحیح توسط داور آن انجام می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!