حقوق کاربردی
نکات کاربردی ‏در مورد دادگاه های عمومی
می 27, 2016
حقوق کاربردی
نکات کاربردی ‏در مورد دادگاههای کیفری استان
می 27, 2016
نمایش همه

نکات کاربردی ‏در مورد دادگاه های عمومی کیفری

حقوق کاربردی

حقوق کاربردی

دادگاه‏ عمومی کیفری با حضور رئیس شعبه و در غیاب وی یا دادرس علی البدل اداره می‏ گردد و در آن وحدت قاضی حکمفرماست، با ایجاد دادسرا تحقیقات و تعقیب و …. متهم بر عهده دادسرا می ‏باشد و پس از صدور کیفر خواست موضوع در دادگاه عمومی کیفری رسیدگی ‏و در صورت احراز جرم، منتهی به صدور حکم‏ مبنی بر مجازات مجرم، و در صورت حصول بی‏گناهی حکم بر برائت متهم صادر می‏ شود. اما برخی از جرائم به علت حساسیت امر مستقیما دردادگاه عمومی کیفری مطرح می‏ گردند؛ مانند پرونده های مشمول حد زنا و لواط (بجز رجم و اعدام).

همچنین جرائم اطفال مستقیماً دردادگاه های مربوطه مطرح می شود و کلیه تحقیقات توسط داد گاه صورت می پذیرد.

تعدادی از شعب دادگاه های‏ عمومی کیفری و به تبع آن دادسرای مربوط به تناسب ‏امکانات و ضرورت و رعایت مصلحت برخی از مجرمین، جهت تحقیقات و رسیدگی به جرایم خاص به پیشنهاد رئیس قوه قضاییه می ‏باشد: از جمله ‏این جرایم خاص ‏می‏ توان، جرایم اطفال، سرقت و آدم ربایی، صدور چک ‏پرداخت نشدنی، جرائم صنفی، جرائم مربوز به مفاسد اجتماعی، جرائم کارکنان دولت و جعل و کلاهبرداری را نام برد.

مهمترین مرجع تخصصی کیفری که به جرائم خاص رسیدگی می کند، دادگاه عمومی کیفری رسیدگی کننده به جرائم اطفال است، که به دلیل حساسیت رسیدگی و همچنین سری بودن دادرسی و انجام کلیه تحقیقات توسط دادگاه و عدم مداخله دادسرا و تحقیق در مورد وضع مزاجی یا روحی اطفال یا ابوین و…دارای اهمیت ویژه ‏ای در سیستم قضایی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!