تصرف احدی از ورثه در ماترک
آگوست 21, 2016
توقیف سهم الارث زوج بابت مهریه زوجه متوفی توسط مادر زوجه
آگوست 21, 2016
نمایش همه

چگونگی اخذ گواهی حصر وراثت و تقسیم ترکه نسبت به وراثی که مجهول المکان هستند

پدر خانواده در سال ۷۸ فوت شده و بعد از یک سال گواهی انحصار وراثتش گرفته شده که وراتش عبارت بوده‎اند از: سه پسر و سه دختر. چند سال بعد از گرفتن گواهی، دو نفر از دختران فوت شدن که این دو نفر دارای همسر و فرزند بوده اند و البته آدرسی از همسر و فرزندانشان در دسترس نیست و تا به حال برای گرفتن گواهی حصر وراثت هیچ اقدامی نکرده اند. مسئله این است که برای تقسیم ترکه پدر خانواده چه اقدامی باید انجام داد؟ با توجه به اینکه می بایست برای دو دختر فوت شده گواهی حصر وراثت گرفته شود و البته از وراثشان هیچ گونه نشانی در دسترس نیست.

جمع بندی هئیت نظارت

مطابق نظریه مشورتی شماره ۷/۲۹۹ مورخ ۲/۶/۷۴ ، مقررات فصل هشتم از جمله ماده ۳۳۵ ق.ا.ح. و ماده ۸۶۶ ق.م. مربوط به ترکه متوفای بلا وارث است نه متوفی که دارای وارث باشد.

و مطابق ماده ۱۷۳ و ۳۲۱ ق.ا.ح. اگر محل غایب معلوم نباشد به دادستان اطلاع خواهند داد تا امین و قیم تعیین گردد. همچنین برای شناسایی وراث دو دختر متوفی با طرح دادخواست تأمین دلیل از شورای حل اختلاف با استعلام از ثبت احوال هم هویت و آدرس آنها قابل شناسایی است. پس از شناسایی مذکور باید کلیه وراث طرف دعوی قرار گرفته و دعوی تقسیم ترکه مطرح گردد و پاسخ استعلام ثبت احوال و استشهادیه تنظیمی برای اثبات وراث دو دختر کفایت خواهد نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!