حقوق تجارت
انحلال شرکت های سهامی
اکتبر 10, 2016
حقوق تجارت
عوامل انحلال در شرکت های تضامنی-نسبی
اکتبر 11, 2016
نمایش همه

انحلال شرکت های غیرسهامی

حقوق تجارت

حقوق تجارت

عوامل انحلال در شرکت با مسئولیت محدود شامل: اراده شرکاء، دلایل موجهه شرایط، زوال عناصر شرکت، وضعیت شریک

اراده شرکاء شامل: ۱- به اراده تمام شرکاء انحلال میسر است. ۲- به اراده عده ای از شرکاء: تصمیم عده ای از شرکاء که سهم الشرکه ی آنها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد شرکت را منحل می کند.(بند ب ماده ۱۱۴ قانون تجارت). ۳- به اراده یکی از شرکاء: فسخ توسط یکی از شرکاء ممکن نیست.

دلایل موجهه شرایط شامل: ۱-یکی از شرکاء تقاضای انحلال کند. ۲-بواسطه ضررهای وارده نصف سرمایه شرکت از بین رفته باشد. ۳-(وجه ممیزه با شرکت های اشخاص.۴-محکمه دلایل متقاضی را موجه تشخیص دهد. ۵- سایر شرکاء حاضر نباشند سهمی را که در صورت انحلال به او تعلق می گیرد پرداخت نمایند.

زوال عناصر شرکت شامل موارد زیر است: -انقضاء مدت شرکت.-انجام موضوع شرکت یا غیرممکن شدن آن. –کاهش تعداد شرکاء از حداقل قانونی. –ورشکستگی شرکت.

وضعیت شریک شامل: ۱- فوت: اصولاً موجب انحلال نیست مگر اینکه در اساسنامه فوت عامل انحلال پیش بینی شده باشد.(بند د ماده ۱۱۴ قانون تجارت). ۲- حجر و عجز: اصولاً از عوامل انحلال نیست.

از بند ب ماده ۱۱۴ قانون تجارت که یکی از موارد انحلال را «تصمیم عده ای از شرکاء که سهم الشرکه ی آنها بیش از نصف سرمایه شرکت است» می داند چنین مستفاد می گردد که منظور قانونگذار این بوده است که تصمیم به انحلال از طرف شرکایی اتخاذ می شود که بیش از نصف سرمایه شرکت را دارا باشد، حال اگر احد از شرکاء بیش از نصف سرمایه شرکت را دارا باشد، می تواند انحلال شرکت را اعلام نماید.

علی رغم اینکه می توان فوت را به عنوان یک عامل انحلال شرکت با مسئولیت محدود در اساسنامه پیش بینی کرد، عواملی چون ورشکستگی، اعسار یا ممنوع المعامله بودن شریک را نمی‏توان به عنوان عامل انحلال شرکت در اساسنامه پیش بینی نمود.

تصفیه امور شرکت ها در غیر مورد ورشکستگی

انواع شرکتها: شرکتهای تضامنی، شرکت نسبی، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی در این شرکتها امر تصفیه با مدیر یا مدیران شرکت است مگر آنکه شرکای ضامن اشخاص دیگری را از خارج یا از بین خود برای تصفیه معین نمایند(ماده ۲۰۳ قانون تجارت).

در شرکت های سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تعاونی: امر تصفیه به عهده ی مدیران است مگر آنکه اساسنامه یا مجمع عمومی فوق العاده ای که رأی به انحلال شرکت می دهد، ترتیب دیگری مقرر داشته باشد(ماده ۲۰۴ لایحه اصلاحی قانون تجارت).

تقسیم دارایی: تقسیم دارایی بین شرکاء خواه در زمان تصفیه و خواه بعد از ختم تصفیه وقتی ممکن است که قبلاً:

۱- شروع به تصفیه و دعوت بستانکاران سه مرتبه در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار و هر مرتبه به فاصله یک ماه اعلان شده باشد.

۲-شش ماه از تاریخ انتشار اولین آگهی در روزنامه رسمی و یا کثیر الانتشار گذشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!