مبانی حقوق بشر
میثاق های بین المللی حقوق بشر
جولای 27, 2016
حقوق بیمه
اوصاف عقد بیمه
جولای 27, 2016
نمایش همه

دلالان بیمه

حقوق بیمه

حقوق بیمه

دلالان بیمه نیز همچون نمایندگان واسطه انجام معاملات بیمه هستند ولی فعالیت ایشان از اصول دیگری پیروی می کند. مقررات حاکم بر این بخش، از طرفی، در چهارچوب کلی فعالیت دلالان مذکور در قانون تجارت و آیین نامه های مربوط به دلالی و، از طرف دیگر، تابع آیین نامه دلالی رسمی بیمه – موضوع آیین نامه شماره ۶ مورخ ۱۳۵۲/۲/۲۴ و شماره ۶/۱ مورخ ۱۳۷۱/۱۲/۱۵ و شماره ۶/۲ مورخ ۱۳۷۴/۱۰/۲۵ شورای عالی بیمه – است.

مطابق ماده ۱ آیین نامه دلالی رسمی بیمه:

دلال رسمی بیمه شخصی است که در مقابل دریافت کارمزد واسطه انجام معاملات بیمه بین بیمه گذار و بیمه گر بوده و شغل معمولی او عرضه بیمه باشد. دلال رسمی بیمه باید دارای پروانه دلالی رسمی باشد.

دلالان بیمه وضعیت حقوقی متفاوتی نسبت به نمایندگان بیمه دارند. این عده که واسطه انجام معاملات بیمه اند، وکیل شرکت بیمه محسوب نمی‏ شود و از طرف شرکت بیمه عمل نمی‏ کنند. در واقع ایشان به بازاریابی بیمه پرداخته و در پی یافتن مشتری بیمه، بهترین شرایط و خدماتی را که از سوی شرکت‏ های بیمه ارائه شده و با نیازهای بیمه گر مطابقت دارد به او پیشنهاد می‏ کنند و با انعکاس تقاضای بیمه ‏گذار به بیمه‏ گر انعقاد و انجام قرارداد بیمه را تسهیل می نمایند. دلال بیمه باید دقت کامل در حفظ منافع متقاضی مبذول دارد. در این باره ماده ۲۱ آیین نامه دلالان رسمی بیمه مقرر می دارد:

دلال رسمی بیمه مکلف است تمام اطلاعات لازم درباره بیمه مورد پیشنهاد و نیز نرخ حق بیمه مربوط را برای بیمه گذار خود تشریح و به او ارائه و اعلام نماید و بیمه نامه را برابر با نیازها و شرایط و پیشنهادات بیمه گذار اخذ نماید و در غیر این صورت مسئول جبران خسارات وارده خواهد بود.

بدین نحو، برخلاف نمایندگان که ارائه کننده بیمه تنها از یک شرکت بیمه اند، دلالان بیمه آزادند که هر بیمه نامه ‏ای را از هر شرکت بیمه که صلاح می‏ دانند به متقاضیان بیمه معرفی نمایند و از این باب محدودیتی ندارند. حتی در زمینه‏ هایی که خرید بیمه خارجی برای بیمه گذار آزاد است (مشخصاً زمینه تجارت و حمل و نقل بین المللی)، دلال بیمه می‏تواند واسطه انعقاد قرارداد با شرکت های خارجی بیمه شود.

پروانه فعالیت دلالان از طرف بیمه مرکزی ایران صادر می‏گردد(ماده ۳ و ۶ آیین نامه). این پروانه برای یک سال صادر می‏ شود و همه ساله تمدید می‏ گردد (ماده ۴ آیین نامه). این پروانه برای فعالیت در کلیه رشته‏ های بیمه معتبر است و دایره فعالیت دلال در پروانه صادره قید می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!