حقوق جزا و جرم شناسی
لواط، تفخیذ و مساحقه
ژوئن 26, 2016
حقوق خانواده
تعریف نکاح و نکاتی پیرامون مبحث خانواده
ژوئن 26, 2016
نمایش همه

معنای قوادی و مجازات مربوط به آن

حقوق جزا و جرم شناسی

حقوق جزا و جرم شناسی

ماده ۲۴۲ (ق.م.ا مصوب ۱۳۹۲)- قوادی عبارت است از به هم رساندن دو یا چند نفر برای زنا یا لواط (و نه مساحقه. مضاف بر اینکه فعل قوادی، نوعی معاونت در جرم زنا یا لواط محسوب می‏ شود؛ فلذا عنوان معاونت در برخی موارد، می ‏تواند دارای عنوان حد باشد: مثل قوادی).

تبصره ۱- حد قوادی منوط به تحقق زنا یا لواط است و در غیر این صورت، عامل مستوجب تعزیر مقرر در ماده (۲۴۴) این قانون است؛ (در نتیجه جرم قوادی، مقید به تحقق نتیجه می باشد).

تبصره۲- در قوادی، تکرار عمل، شرط تحقق جرم نیست؛ (فلذا قوادی، جرمی ساده و آنی است).

ماده ۲۴۳ (ق.م.ا مصوب ۱۳۹۲)- حد قوادی برای مرد، هفتادو پنج ضربه شلاق است و برای بار دوم علاوه بر هفتاد و پنج ضربه شلاق به عنوان حد، به تبعید تا یک سال نیز محکوم می‏ شود که مدت آن را قاضی مشخص می‏ کند و برای زن (حتی در صورت ارتکاب مجدد) فقط هفتادوپنج ضربه شلاق است؛ (مضاف بر اینکه خفیف ترین حد شرعی، مربوط به عنوان قوادی بوده که‏ مستوجب ۷۵ ضربه شلاق است).

ماده ۲۴۴ (ق.م.ا مصوب ۱۳۹۲)- اگرچه به استناد تبصره ۲ ماده۲۲۱، درمورد جرم زنا هرگاه طرفین یا یکی ازآنها نابالغ باشند، زنا محقق است، لکن کسی که دو یا چند نابالغ را برای زنا یا لواط به هم برساند (قواد محسوب نشده و) مستوجب حد نیست؛ لکن به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و حبس درجه شش محکوم می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!