حقوق تجارت
مفهوم و انواع شرکت های تجاری
آگوست 16, 2016
حقوق تجارت
شناسایی شرکت های سهامی
آگوست 16, 2016
نمایش همه

قواعد عمومی تشکیل شرکت های تجاری

حقوق تجارت

حقوق تجارت

ویژگی های مشترک در تشکیل انواع شرکت که شامل: ۱- وجود شریک ۲- انعقاد قرارداد شرکت ۳- آورده شرکاء(سرمایه).

  • وجود شریک شامل: در شرکت های تضامنی، شرکت نسبی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط غیر سهامی وجود حداقل ۲ شریک لازم می باشد. حداقل ۳ شریک در شرکت های سهامی خاص، حداقل ۴ شریک در شرکت های مختلط سهامی، حداقل ۵ شریک در شرکت سهامی عام، حداقل ۷ شریک در شرکت تعاونی تولید و مصرف لازم می باشد.
  • انعقاد قرارداد شرکت: تشکیل شرکت ماهیت قراردادی دارد، که به صورت اساسنامه یا شرکتنامه تنظیم می شود لذا، رعایت شروط اساس صحت معاملات یعنی قصد و رضا، اهلیت، موضوع با شرایط خاص آن، مشروعیت جهت، ضروری است و عدم رعایت این شروط منجر به بطلان یا عدم نفوذ شرکت خواهد بود، علاوه بر این شرایط یک سری شرایط شکلی هم مانند ضرورت وجود قرارداد کتبی، برای تشکیل شرکت لازم است.
  • آورده شرکاء(سرمایه): شامل نقدی و غیرنقد ی می باشد. سرمایه نقدی آورده ای که موضوع آن وجه نقد باشد. غیر نقدی شامل : مال مادی اعم از منقول و غیر منقول. مال غیرمادی اعم از حق تالیف، حق اختراع، حق کسب و پیشه، حق انتفاع، و دانش فنی. هنرشامل کار، صنعت، فعالیت باشد.

صنعت شرکاء را نمی توان در تشکیل سرمایه دخیل دانست چرا که صنعت شریک قابل توقیف و فروش از طریق مزایده نیست، بنابراین شریکی که آورده اش کار اوست، کارش تقویم می شود اما این تقویم و مبلغ حاصل از آن در ترازنامه به عنوان سرمایه شرکت گنجانده نمی شود.

در حقوق تجارت ایران هیچ شرکت تجاری نمی تواند با یک شریک تشکیل شود اما شرکت های دولتی را که صد در صد سهام آنها متعلق به شخص واحد یعنی دولت است، می توان یک شرکت تک شریکی به حساب آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!