- میزان مسئولیت: هر شریک فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت خواهد بود.(ماده ۹۴ قانون تجارت).
- تشکیل شرکت: ۱– وجود قرارداد کتبی با امضاء تمام شرکاء + تنظیم به صورت سند رسمی .۲-تأدیه تمام سرمایه ی نقدی و تقویم و تسلیم سهم الشرکه غیرنقدی. ۳-تصریح میزان تقویمی سهم الشرکه های غیرنقدی در شرکتنامه.۴- سهم الشرکه نمی تواند به شکل سهام باشند و پذیره نویسی ممنوع است.
- ماهیت شرکت: این شرکت ساختار خاص و مستقل خود را دارد و نباید آنرا جزء شرکتهای سرمایه یا اشخاص به حساب آورد.
- وجه اشتراک با شرکتهای سرمایه ای: مسئولیت تمامی شرکاء محدود به میزان سرمایه است.
- وجه اشتراک با شرکتهای اشخاص: ۱- نحوه انتقال سهم الشرکه به غیر با رضایت سایر شرکاء میسر می باشد،(دارندگان لااقل سه چهارم سرمایه+اکثریت عددی).۲-سرمایه به قطعات سهام تقسیم نمی شود بلکه بصورت سهم الشرکه است. ۳- شخصیت شرکاء در خیلی از موارد مهم و مطرح می باشد، مثل امضاء اساسنامه توسط تمام شرکاء یا پیدا کردن مسئولیت تضامنی در مواردی از جمله عدم قید عنوان با مسئولیت محدود.۴- حداقل و حداکثر برای سرمایه وجود ندارد.
برای ایجاد شرکت با مسئولیت محدود نیز، همانند شرکتهای نسبی و تضامنی حداقل سرمایه تعیین نشده است.
اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ یک از شرکاء باشد و الا شریکی که اسم او در اسم شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت (ماده ۹۵ قانون تجارت).
در شرکت با مسئولیت محدود انتقال سهم الشرکه تنها به موجب سند رسمی به عمل خواهد آمد(ماده ۱۰۳ قانون تجارت).
ضمانت اجرا: تقویم نکردن یا عدم ذکر و تصریح میزان تقویم سهم الشرکه غیر نقدی در اساسنامه؛ سبب بطلان می شود.
تقویم غیرواقعی آورده های غیرنقدی؛ ایجاد مسئولیت تضامنی شرکایی که در تقویم مشارکت داشته اند در مقابل ثالث مبنی بر پرداخت تفاوت قیمت واقعی مال و قیمت تقویم شده سهم الشرکه غیرنقدی. مرور زمان اقامه ی دعوا در مورد این مسئولیت ده سال از تاریخ تشکیل شرکت است.