علاوه بر شرایط اساسی برای صحت طلاق، یک سری تشریفات برای طلاق لازم است، از جمله ارجاع امر به داور، صدور حکم طلاق به دادگاه، و اجرای صیغه طلاق در حضور دو شاهد عادل که عدم رعایت هر کدام از این تشریفات موجب واقع نشدن طلاق از نقطه نظر حقوقی است که با توجه به اهمیت آنها در فقه و حقوق ایران در ذیل به بررسی آن اقدام می کنیم. همچنین با توجه به قانون جدید و پیش بینی مراکز مشاوره خانوادگی لازم است به بررسی این نهاد بپردازیم.
مراکز مشاوره حقوقی
ایجاد مراکز مشاوره از تاسیسات حقوقی مقرر در فصل دوم قانون حمایت از خانواده جدید است. بر این اساس، در صورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره ارجاع دهد. در این موارد طرفین میتوانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتدا در مراکز در مذکور مطرح کنند. در صورت عدم انصراف متقاضی از طلاق مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت اتخاذ تصمیم نهایی به دادگاه منعکس می کند. اما درصورت حصول سازش به تنظیم سازش نامه مبادرت می کنند.
در ماده ۱۶ قانونگذار هدف از تشکیل این مراکز را تحکیم مبانی خانواده و جلوگیری از افزایش اختلاف خانوادگی و طلاق و سعی در ایجاد صلح و سازش عنوان کرده است.