حقوق تجارت
تشکیل شرکت تضامنی
سپتامبر 29, 2016
حقوق تجارت
تشکیل شرکت نسبی
سپتامبر 29, 2016
نمایش همه

بررسی وضعیت انتقال سهم الشرکه به یکی از شرکاء

حقوق تجارت

حقوق تجارت

  • شرکت تضامنی: به موجب ماده ی ۱۲۳ قانون تجارت انتقال سهم الشرکه به دیگری ولو اینکه منتقل الیه از شرکاء شرکت باشد، منوط به رضایت تمام شرکاست این نتیجه گیری با این واقعیت که اعتبار شرکت به شخصیت شرکاء متکی است مطابقت دارد.
  • شرکت با مسئولیت محدود: به موحب ماده ۱۰۲ قانون تجارت سهم الشرکه را می توان با رضایت عده ای از شرکاء که لا اقل سه ربع سرمایه متعلق به آنها بوده و اکثریت عددی نیز دارند به غیر منتقل نمود. به نظر می رسد توافق مذکور جهت انتقال سهم الشرکه به یکی از شرکاء ضروری نیست.

با عنایت به شخصیت حقوقی شرکت های تضامنی از یک سو و تضامنی بودن مسئولیت در این نوع شرکتها از سوی دیگر، باید قائل به عدم امکان تفکیک میان دیون دوره های مختلف بود.

بر این اساس مقنن در ماده ۱۲۵ قانون تجارت مقرر می دارد: هرکس به عنوان شریک ضامن در شرکت تضامنی موجودی داخل شود متضامناً با سایر شرکا مسئول قروضی هم خواهد بود که شرکت قبل از ورود او داشته اعم از اینکه در اسم شرکت تغییری داده شده یا نشده باشد.

هیچ شریکی در شرکتهای تضامنی و با مسئولیت محدود و نسبی(اشخاص) نمی تواند بدون رضایت سایر شرکاء به حساب شخصی خود یا به حساب شخص ثالث تجارتی از نوع تجارت شرکت نموده و یا به عنوان شریک ضامن یا شریک با مسئولیت محدود در شرکت دیگری که نظیر آن تجارت را دارد داخل شود.( ماده ۱۳۴ قانون تجارت).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!