طبق ماده ۱۰۵۷ ق.م”زنی که سه مرتبه متوالی زوجه یک نفر بوده و مطلقه شده بر آن مرد حرام می شود مگر اینکه به عقد دائم به زوجیت مرد دیگری درآمده و پس از وقوع نزدیکی با او به واسطه طلاق یا فسخ یا فوت، فراق حاصل شده باشد”. این ماده مشتمل بر دو بخش است:
۱-بخش اول. شرایط حرمت: از عبارت قانون مدنی استفاده می شود که تحقق حرمت به وجود شرایط زیر احتیاج دارد: الف) این که زن سه مرتبه متوالی زوجه یک نفر بوده باشد. منظوراز کلمه متوالی این است که بین دوران زوجیت که زن مطلقه شده، با مرد دیگری ازدواج نکرده باشد. اگر ازدواج کرده باشد، توالی به هم خورده و شرط اول تحقق پیدا نمی کند.
ب) این که رابطه زوجیت به واسطه عقد دائم در هر دفعه ایجاد و با طلاق فراق حاصل شده باشد. بنابراین چنانچه فواصل این توالی، عقدی منقطع ایجاد شده باشد و با بذل یا پایان مدت جدایی حاصل شود ایجاد حرمت نمی شود؛ زیرا در نکاح منقطع طلاق مطرح نیست بلکه یا زوج از مدت صرف نظر می کند یا مدت مقرر در عقد منقضی می شود.
۲- بخش دوم. در بخش دوم شرایط و راه های امکان نکاح جدید، بین زن مطلقه و شوهر اول مطرح هست که شیوه های آن در ماده مذکور بیان شده است.
آن چه که توضیح آن در این مقوله لازم است که برخلاف تصور عامه، سه طلاق با یک عبارت و با هم واقع نمی شود و بایستی هر طلاق جداگانه و در مرتبه خود رخ دهد و در طلاق نخستین در نتیجه رجوع یا نکاح به جدایی کامل بپیوندد بنابراین اگر شوهری به زن خود بگوید تو را سه طلاقه کردم با این گفته، زن سه طلاقه نخواهد بود.
از نظر قانون مدنی طبق ماده ۱۰۵۸ که مقرر می دارد: “زن هر شخصی که به نه طلاق که شش تای آن عدی است مطلقه شده باشد بر آن شخص حرام مؤبد می شود”. طلاق ابتدائاً بر دو قسم تقسیم می شود:
۱- بائن و آن طلاقی است که زوج نمی تواند در عده رجوع کند مانند طلاق زوجه یائسه یا موارد ذکر شده در قانون مدنی.
۲- رجعی و آن طلاقی است که زوج می تواند در عده به زوجه رجوع کند و زندگی را ادامه دهد مانند طلاق مدخوله کبیره، در همینه فرض چنانچه زوج از حق رجوع استفاده کند و همبستری نماید، طلاق عدی است و گرنه بائن می گویند. با شناختن طلاق عدی در تشریح ماده فوق هرگاه مردی زوجه دائمی خویشتن را به طلاق رجعی مطلقه نماید در مهلت عده رجوع و پس از نزدیکی مجدداً طلاق دهد و اینعمل به همین نحو ۹ بار دیگر تکرار شود، تحت شرایط ذکر شده در ماده ۱۰۵۸ قانون مدنی طلاق های اول، دوم، چهارم، پنجم، هفتم، هشتم عدی و بائن حتماً باید محلل قرار گیرد.