کفرعبارت است از ناباوری به اسلام و به یکی از اصول اساسی اسلام از قبیل توحید، معاد و نبوت.
قانون مدنی در ماده ۱۰۵۹ خود تحت عنوان “نکاح مسلمه با غیر مسلم جایز نیست” آن را از موانع نکاح ذکر کرده است.
لعان مصدر باب مفاعله به معنی ناسزا گفتن است. “لعن” یعنی ناسزا گفتن – طرد کردن – دور داشتن ا زخیر و نیکی و در اصطلاح فقهی عبارت است ازملاعنه مخصوصی که هریک از زن و مرد برای ازاله حد قذف یا اثبات نفی ولد با تشریفات مخصوص با دیگری انجام می دهد.
احرام نیز یکی از موانع نکاح است که قانون مدنی ار فقه اقتباس کرده است. احرام حالتی است که زائر خانه خدا با انجام تشریفات مذهبی و پوشیدن لباس خاصی که نشانه اعمال مراسم حج است پیدا می کند و او را در این حالت محرم می گویند. طبق ماده ۱۰۵۳ ق.م:”عقد در حال احرام باطل است و با علم به حرمت موجب موجب حرمت ابدی است”.
عقدی که در حال احرام واقع شود اگرجاهلانه منعقد گردد با طل است ولی موجب حرمت ابدی نمی باشد و محرم پس از خروج می تواند آن زوج را مجدداً با عقد نکاح به همسری بگزیند، خواه در نکاح عمل نزدیکی واقع شده باشد، خواه نشده باشد. ولی نکاح در حال احرام که عالماً واقع شود باطل و موجب حرمت ابدی است. مستفاد از ماده این است که اگر محرم علم به حرمت نکاح داشته باشد، آن زن بر او حرام مؤبد می گردد اگرچه نزدیکی واقع نشده باشد.