وکالت در عقد نکاح چگونه است؟
وکالت در عقد نکاح چگونه است؟
مارس 16, 2022
نحوه نوشتن عریضه به دادگاه
نحوه نوشتن عریضه به دادگاه
مارس 16, 2022
نمایش همه

صفر تا صد روش تنظیم لایحه حقوقی (دفاعیه)

روش تنظیم لایحه حقوقی (دفاعیه)

روش تنظیم لایحه حقوقی (دفاعیه)

احتمالاً اگر قصد دارید که در دادگاهی حضور پیدا کنید نیازمند داشتن یک لایحه حقوقی هستید. برای نوشتن این متن مهم قضایی، باید با فردی خبره که با روش تنظیم لایحه حقوقی آشنایی دارد مشورت کنید و از آن‌ها در نوشتن لایحه حقوقی کمک بگیرید. برای این کار شما باید به وکلای خبره یا سایت‌های وکالت سر بزنید و درخواست خود را اعلام کنید. در ادامه در مورد اهمیت و نحوه نگارش عریضه یا همان لایحه حقوقی بیشتر صحبت خواهد شد. همچنین به بررسی نکات مربوطه درباره نحوه تنظیم لایحه دفاعیه حقوقی خواهیم پرداخت.

لایحه حقوقی یا دفاعیه چیست؟

اگر قصد شرکت در یک دادگاه را دارید و از اصحاب دعوا، یعنی خواهان و خوانده، محسوب می‌شوید، باید لایحه دفاعیه تنظیم کنید. اگر در دادرسی نیز نقشی دارید و می‌خواهید حرف‌های شما به گوش دادگاه برسد، باید آن را در فرمت یک لایحه حقوقی تنظیم کنید و به دادگاه بدهید. در گذشته به لایحه، عریضه گفته می‌شد و امروزه نیز توسط وکلا یا افرادی که به نحوه نگارش آن وارد هستند، نگارش می‌شود. تنظیم عریضه کار هر کسی نیست و باید فرد با روش تنظیم لایحه حقوقی آشنا باشد تا مشکلی در ارائه درخواست ایجاد نشود. از لایحه حقوقی در مراکزی به جز دادگستری و مراجع قضایی نیز می‌توان استفاده کرد. به‌عنوان‌مثال شما می‌توانید برای مراجع اداری نیز یک لایحه حقوقی تنظیم کنید و ارائه بدهید.

برای نوشتن متن لایحه حقوقی، شما نیازی به استخدام یک وکیل ندارید؛ به همین دلیل، افراد هزینه بالایی را متحمل نمی‌شوند و تنها با داشتن یک لایحه که به‌درستی تنظیم شده است، می‌توانند گفته‌ها و دفاعیات خود را به دادگاه تقدیم کنند. پس در این باره آشنایی با نحوه تنظیم لایحه دفاعیه حقوقی اهمیت پیدا می‌کند.

نحوه تنظیم لایحه دفاعیه حقوقی

روش تنظیم لایحه حقوقی (دفاعیه)

در متون اداری شما باید از اصولی پیروی کنید. همین امر را در نحوه نگارش لایحه حقوقی مشاهده می‌کنید و باید به آن پایبند باشید. در نظر داشته باشید که سریعاً به سر اصل موضوع بروید و از اضافه‌گویی پرهیز کنید. سعی کنید متن شما در زمانی کوتاه تمام مطالبی را که باید برساند. در روش تنظیم لایحه حقوقی، در ابتدا باید به قسمت‌های مختلف لایحه توجه کنید. در بخش مقدمه لایحه، باید شرحی از واقعیتی که اتفاق افتاده را بیان کنید. زمانی که دادگاه متن لایحه شما را می‌شنود، باید بداند که در مورد چه موضوعی صحبت می‌کنید و در چه موضوعی دچار اختلاف شده‌اید. باید در بخش مقدمه، دلیل و سوابق ایجاد اختلاف را مختصراً بیان کنید تا مخاطب با موضوع آشنا شود.

در قسمت بعدی به متن لایحه می‌رسید. در این بخش باید استدلال‌ها را ذکر کنید و برای آن‌ها شواهدی را ارائه کنید. به کمک این ضمائم و استدلال‌هایی که عنوان کردید، به قاضی کمک می‌کنید که فهم بهتری از درخواست شما داشته باشد و با نظر شما همسوتر شود. در بخش آخر نیز شما باید نتیجه‌گیری کنید. باتوجه ‌به مقدمه و متنی که نگارش کردید، باید نتیجه‌گیری را بنویسید.

روش تنظیم لایحه حقوقی
روش تنظیم لایحه حقوقی

ثبت لایحه حقوقی

برای ثبت یک عریضه، شما باید از طریق سایت سامانه ثنا اقدام کنید. در گذشته وکلا خودشان لایحه را به دادگاه تقدیم می‌کردند که این امر سبب اتلاف وقت بسیاری می‌شد. بااین‌حال، با پیشرفت تکنولوژی و حضور اینترنت در زندگی ما، این سامانه نیز برای ثبت لایحه‌های حقوقی و دفاعیه فعال شد تا افراد بتوانند درخواست خود را به‌صورت الکترونیکی بارگذاری کنند.

برای آشنایی با روند انجام این کار می‌توانید عبارت “نحوه ثبت لایحه حقوقی در سامانه ثنا” را در گوگل سرچ کنید تا به‌ صورت دقیق‌تری نحوه ثبت درخواست در این سامانه به شما آموزش داده شود. به‌صورت کلی، شما باید در ابتدا یک صفحه در این سامانه باز کرده و مشخصات خود را وارد کنید. پس از تأیید شدن این مراحل و گذشتن از مرحله ثبت‌نام، می‌توانید لایحه خود را بارگذاری کنید. وکلا با استفاده از این سامانه می‌توانند در زمان کوتاه‌تری لایحه را به دادگاه ارائه کنند و زمان بیشتری را صرف پرونده‌ها بکنند.

روش تنظیم لایحه حقوقی
روش تنظیم لایحه حقوقی

چند نکته مهم در نحوه تنظیم لایحه دفاعیه حقوقی

اولین نکته که باید در روش تنظیم لایحه حقوقی توجه کنید، بخش‌های مختلف لایحه است. در ابتدا شما باید مقدمه‌ای را نگارش کنید که از کلیات بگوید. در متن استدلال‌ها و ضمائم را اضافه می‌کنید و در بخش نتیجه‌گیری، جمع‌بندی از متن و مقدمه را ارائه می‌کنید.

دومین نکته به فرم ظاهری لایحه برمی‌گردد. بهتر است که لایحه خود را در یک برگه که دارای سربرگ معتبر است یادداشت کنید. همچنین فونت، نوع کاغذ و اندازه کلمات نیز باید زیبا و خوانا باشد. زمانی که لایحه شما صورت ظاهری مطلوبی داشته باشد، شما احترام را به قاضی القا می‌کنید. از طرف دیگر، یک لایحه تمیز و مرتب نشانگر شخصیت شما و احترام دادگاه خواهد بود. خط خوانا در یک لایحه به اعتبار آن اضافه می‌کند.

سومین نکته به لحن لایحه مربوط می‌شود. در نوشتن عریضه یا همان لایحه حقوقی، شما باید لحن درستی را رعایت کنید. باید در نوشتار خود احترام را رعایت کنید و از کلمات به‌درستی استفاده کنید. استفاده از قواعد دستوری زبان فارسی و املای صحیح کلمات نشانگر سواد شما و احترام به دادگاه است که حتماً باید رعایت شود. برای نوشتن لایحه، می‌توانید از افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند کمک بگیرید تا متنی خوانا و معتبر را برای شما نگارش کنند. در نوشتن متن لایحه از خطاب درست استفاده کنید و با احترام قاضی و دیگر قضات دادگاه را خطاب قرار دهید. برای اشاره به قاضی از رئیس استفاده کنید و حاج‌آقا ننویسید. دیگر قضات را نیز عالی‌جناب خطاب کنید؛ چراکه آن‌ها نیز اهمیت بالایی در دادگاه دارند. در آخر نیز تماماً احترام را حفظ کنید و حتی فردی که از او شکایت دارید را محترمانه خطاب کنید. این کار به کیفیت لایحه شما اضافه می‌کند و شما را فردی محترم نشان می‌دهد.

جمع‌بندی

اگر قرار است در دادگاه شرکت کنید و نیازمند نوشتن یک لایحه حقوقی هستید، بهتر است که به یک وکیل مراجعه کنید. وکلای خبره دانش بالایی در روش تنظیم لایحه حقوقی دارند و می‌توانند به بهترین نحو و با رعایت تمام نکات بهترین لایحه را برای شما آماده کنند. این کار نیازمند تجربه بوده و در نوشتن آن باید نکاتی از جمله ساختار متن، لحن، استفاده درست از عبارات و کلمات رعایت شود. نوشتن یک عریضه مناسب نه‌تنها به دادگاه احترام شما را می‌رساند، بلکه نشانگر شخصیت شما نیز خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!