چه زمانی نفقه به زن تعلق می گیرد؟
چه زمانی نفقه به زن تعلق می گیرد؟
مارس 16, 2022
همه چیز درباره وکالت در حضانت فرزند
همه چیز درباره وکالت در حضانت فرزند
مارس 16, 2022
نمایش همه

اصول و شرایط وکالت در طلاق

اصول و شرایط وکالت در طلاق

اصول و شرایط وکالت در طلاق

وکالت در طلاق یکی از حساس‌ترین مسئولیت‌هایی است که یک وکیل می‌تواند برعهده داشته باشد. برعهده داشتن این مسئولیت مانند همراهی موکل به سوی فصل جدیدی از زندگی است. وظیفه وکیل طلاق این است که در این مقطع علاوه بر همراه، نقش یک راهنمای کاربلد را برای موکلش ایفاء کند. در این راستا چنانچه فردی که مسئولیت وکالت حقوقی در طلاق را بر عهده می‌گیرد، به زیر و بم مسیر پیش روی موکلش مسلط باشد، می‌تواند او را به مقصدی مناسب برساند.

در غیر این صورت، موکل در پیچ و خم پیچیدگی‌های فرآیند جدایی گم خواهد شد و به مقصد مناسب نخواهید رسید. انتخاب مسیر مناسب، می‌تواند شما را به مقصد مناسب برساند. ضمناً باید این نکته را در نظر داشته باشید که پیمودن موفقیت‌آمیز مسیر مناسب، در گرو استفاده از ابزارهایی است که در اختیار دارید. در شرایط واقعی، مسیر مناسب در واقع نوع طلاق است و ابزار مناسب همان حقوق قانونیتان و وکیلی است که وکالت در طلاق را بر عهده گرفته است. در ادامه می‌خواهیم درباره این مسیرها و ابزارها توضیحات بیشتری ارائه کنیم.

بررسی کلی سه شیوه ارائه درخواست طلاق

به طور کلی درخواست برای جدایی یا از طرف مرد انجام می‌گیرد (طلاق از طرف زوج) یا از طرف زن ارائه می‌شود (طلاق از طرف زوجه) و یا اینکه زن و مرد طی در یک تصمیم مشترک برای ارائه درخواست طلاق اقدام می‌کنند (طلاق توافقی). به طور کلی چه در ایران و چه در سایر کشورها، تلاش محکمه بر منصرف کردن فرد یا افرادی است که درخواست خود را برای طلاق مطرح می‌کنند.

به طوری که گاهی حتی درخواست زوجین برای طلاق توافقی مورد موافقت قرار نمی‌گیرد، مگر این که یک متخصص حقوقی، وکالت در طلاق زوجین را برعهده بگیرد. حال اگر شیوه انتخاب شده توسط افراد برای جدایی طلاق توافقی نباشد، باید علاوه بر ارائه ادله لازم برای راضی کردن محکمه، با زوج خود نیز به یک توافق نسبی برای جدایی برسند. در غیر این صورت، هیچ یک از زوجین نمی‌توانند آنطور که باید فصل جدید زندگی خود را در آرامش شروع کنند. مردان و زنان هر کدام دغدغه‌های مخصوص به خود را در زمینه جدا شدن از زندگی مشترک دارند. دغدغه اصلی بسیاری از مردان کنار آمدن با مسئله مهریه و دغدغه اصلی بسیاری از زنان بهره‌مندی از حقوق پس از رابطه است. با این حال، در این میان دغدغه مشترکی نیز بین زنان و مردان وجود دارد و آن هم بحث علاقه یکی از زوجین به دیگری است که گاهی کار را برا جدایی سخت می‌کند.

البته که دغدغه‌ها و چالش‌های دیگری همچون سنت‌های جامعه نیز در کنار انواع چالش‌های متعارف و غیرمتعارف دیگر وجود دارند که جدا شدن از زندگی مشترک را چالش برانگیز می‌کنند. وظیفه فرد متخصصی که وکالت در طلاق را برعهده می‌گیرد، این است که چالش‌های پیش روی موکل خود را شناسایی کند و به کمک علم حقوق موکل خود را در برابر این چالش‌ها ایمن کند.

روش‌های درخواست طلاق

درخواست طلاق زوجه از زوج

به طور کلی زنان نمی‌توانند درخواست جدایی از همسر خود را به محکمه ارائه کنند، مگر این که در شرایط خاص قرار بگیرند. به طور کلی این شرایط شامل ۴ حالت کلی است. حالت اول شامل موقعیتی است که مرد یکی از شروط دوازده گانه ضمن عقد نکاح را نقض کرده باشد.

در این شرایط محکمه به طور کامل حق را به زوجه خواهد. حالت دوم شامل شرایطی است که زوجه از حق طلاق یا همان وکالت در طلاق برخوردار باشد. وکالت در طلاق از طرف زوج به زوجه اعطا می‌شود. چنانچه زنی از این وکالت‌نامه برخوردار باشد می‌تواند درخواست خود برای جدایی را در اختیار دادگاه قرار دهد.

حالت سوم شامل مواقعی است که زن و شوهر بر روی طلاق توافق داشته باشند و مرد به صورت محضری متعهد به طلاق شده باشد. موقعیت چهارم نیز که اصطلاحاً به آن طلاق خلع می‌گویند، شامل شرایطی است که زن از حقوق خود پس از زندگی زناشویی چشم پوشی می‌کند و مرد در ازای آن طلاق را می‌پذیرد.

تکلیف شرط چهارم که مشخص است و چنانچه کسی بخواهد با گذشتن از حق و حقوق خود درخواست طلاق خود را تقدیم محکمه کند، هیچ سهمی از مهریه و سایر مسائل مالی نخواهد داشت. در سایر موقعیت‌ها نیز میزان دسترسی زوجه به حقوق مالی‌اش می‌تواند بسته به نظر حاکم و قوانین ازدواج قابل تغییر باشد؛ به همین دلیل است که وکالت حقوقی در طلاق یکی از حساس‌ترین مسائلی است که می‌‌توان به متخصصین حقوق واگذار کرد.

درخواست طلاق زن از مرد
درخواست طلاق زن از مرد

درخواست طلاق زوج از زوجه

درخواست طلاق زوج از زوجه می‌تواند با تکیه بر قوانین ازدواج به دادگاه ارائه شود. طی فرآیند بررسی درخواست مرد، دادگاه اطمینان می‌یابد که تصمیم او برای جدایی ناشی از هیجان نبوده و مرد برای جدایی از همسرش مصمم است. بدین جهت، بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد باید مراحل قانونی به خصوصی مانند حضور در جلسه داوری و ارائه شهود را پیش از صادر شدن گواهی عدم امکان سازش طی کند. چنانچه پیش از صدور این گواهی مرد از تصمیم خود منصرف شود، می‌تواند درخواست خود برای جدایی از همسرش را مسترد کند.

چنانچه مرد گواهی عدم امکان سازش را از دادگاه دریافت کند می‌تواند با حضور در محضر برای جاری کردن صیغه طلاق اقدام کند. نکته قابل توجه این است که گواهی عدم امکان سازش تنها برای سه ماه معتبر است و چنانچه مرد در این این مدت زمان سه ماهه اقدامی برای جدایی انجام ندهد، مدت زمان اعتبار گواهی‌اش به سر خواهید رسید. توجه داشته باشید که در چنین حالتی، مرد موظف است تمام امور مالی زن را به صورت تمام و کمال پرداخت کند. البته که در این مورد نیز کمک خواستن از یک وکیل طلاق مجرب می‌تواند برای زوج راهگشا باشد. توجه داشته باشید که چنانچه مرد نتواند حق و حقوق زوجه را به صورت کامل پرداخت کند، صیغه طلاق جاری نخواهد شد. ضمناً، رضایت زوجه برای گذشتن از حق و حقوقش نیز یکی از دیگر فاکتورهایی است که می‌تواند از جاری شدن صیغه طلاق ممانعت کند.

درخواست طلاق مرد از زن

طلاق توافقی

اگرچه این روزها مشاوره‌هایی که برای انجام طلاق توافقی صورت می‌گیرد تا حدودی سخت‌گیرانه‌تر شده، با این حال اقدام برای طلاق توافقی همچنان ساده‌ترین راه حل پیش روی زوجینی است که بر عدم سازش خود واقف‌اند. به منظور جدایی توافقی، مرد و زن به همراه یک دیگر به دادگاه می‌روند و درخواست خود برای طلاق را عنوان می‌کنند. برای رسمی شدن درخواست، لازم است مدارکی همچون شناسنامه و عقدنامه را به دادگاه تحویل دهید.

در جلسه دادگاه تمامی مسائل مرتبط با حق و حقوق زناشویی از جمله جهزیه، مهریه، حضانت فرزند، قیمومیت فرزند، ملاقات با فرزند و نفقه مورد بحث قرار می‌گیرد و ما حصل این مباحث در فرم‌های مخصوصی به ثبت می‌رسند. پس از پر کردن فرم‌های مربوطه در دادگاه و تحویل آن‌ها به حاکم همراه با مدارک مورد نیاز، زوجین وارد جلسه مصالحه می‌شوند. به منظور انجام مصالحه، مرد و زن موظف‌اند هرکدام یکی از اقوام خود را به عنوان داور بی‌طرف به محضر دادگاه معرفی کنند. داوران انتخاب شده سعی می‌کنند که زوج و زوجه را از تصمیمشان برای طلاق منصرف کنند و لازم است شرح تلاش‌هایشان برای منصرف کردن زوجین را مکتوب کرده و به قاضی تحویل دهند. قاضی با بررسی نهایی مدارک و شرح جلسه مذاکره، بر اساس توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش زوجین را صادر کرده و مرحله اصلی فرآیند جدایی را خاتمه می‌بخشد. در مرحله دوم زوج و زوجه با در دست داشتن گواهی به دفترخانه مراجعه کرده تا صیغه طلاق را جاری و ثبت کنند.

نکته مهم درباره طلاق توافقی

توجه داشته باشید که در این شکل از طلاق نیز گواهی عدم امکان سازش تا سه ماه اعتبار خواهد داشت. مشکلی که گاهی در طلاق توافقی به وجود می‌آید، عدم مراجعه مرد به دفترخانه است. نکته مهم این است که پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، مرد اجباری برای مراجعه به دفترخانه و جاری کردن صیغه طلاق وجود نخواهد داشت. برای حل این مشکل، زوجه می‌تواند در مرحله اول و حین مراجعه به دادگاه از مرد تقاضای تعهد به محضرخانه داشته باشد. با این حال، این روش از طلاق همچنان بهترین روشی است که زوجین بتوانند بدون استرس و پرونده سازی‌های بی‌مورد از طریق آن برای جدا شدن اقدام کنند.

نکات مهم پیرامون طلاق توافقی

سخن پایانی

مبحث طلاق علی‌رغم پیچیدگی، عمدتاً به دو دلیل مورد دعوی حقوقی زوجین قرار می‌گیرد. دلیل اول مرتبط با بحث مهریه است و دلیل دوم بحث علاقه یکی از زوجین به دیگری. حقیقت ماجرا این است که از بین این دو دلیل نیز، دلیل اول محل توجه تعداد بیشتری از افراد است. مبحث مهریه و نفقه را نمی‌توان را شاید نتوان آن طور که باید در چند جمله خلاصه کرد. متخصصی که وکالت در طلاق زوج یا زوجه را برعهده می‌گیرد، باید با بررسی کامل شرایط اوضاع پرونده را به نفع موکلش تغییر دهد. حقیقت ماجرا این است که اغلب اوقات در حالت عادی، زوج و زوجه غالباً سهم یکسانی از زندگی مشترک بر می‌دارند و مشکل از جایی شروع می‌شود که یکی از طرفین بخواهد حقوق طرف دیگر را ضایع کند. فردی که وکالت در طلاق را برعهده گرفته باید بتواند به کمک دانش حقوقی خود جلوی ضایع شدن حق طرفین را بگیرد تا در نهایت هرکدام از آن‌ها بتوانند فصل جدید زندگی خود را به درستی شروع کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ حقوقی - گروه میزان

خدمات گروه طلوع (tmrg)

انجام تمامی امور حقوقی شرکت ها و کسب و کارها

خدمات گروه کلید (ksykg)

اپلیکیشن میزانپ - جستجوی مکانی دفاتر حقوقی

کتاب همانند یک پرنس و پرنسس باشیم!