حقوق بین الملل خصوصی
بازگشت به تابعیت ایران
دی ۱۲, ۱۳۹۵
حقوق بین الملل خصوصی
افرادی که تابعیت آنان مشکوک است
دی ۱۲, ۱۳۹۵
نمایش همه

بازگشت به تابعیت ایران(زنی که بر اثر ازدواج با مرد خارجی ترک تابعیت نموده)

حقوق بین الملل خصوصی

حقوق بین الملل خصوصی

براساس ماده ۹۸۷ قانون مدنی، بانوان ایرانی که با اتباع خارجی ازدواج می کنند به تابعیت ایرانی خود باقی می مانند مگر اینکه تابعیت دولت زوج به آنها تحمیل گردد، پس از فوت همسر طلاق از وی با ارائه درخواست به وزارت امور خارجه به تابعیت ایران پذیرفته شده و جهت آنان سند رجوع به تابعیت اصلی صادر می شود.

قانونگذاری برای بازگشت زن ایرانی به تابعیت ایران، چهار شرط پیش بینی نموده است که عبارتند از:

  1. تابعیت ایرانی پیشین زن تابعیت اصلی بوده باشد.
  2. علت ترک تابعیت زن ایرانی تحمیل تابعیت دولت زوج بوده باشد.
  3. عامل ازدواج با مرد بیگانه به علت فوت و یا طلاق از وی منقضی شده باشد.
  4. از طرف زن از دولت ایران تقاضای بازگشت به تابعیت ایران شده باشد.

مدارک مورد نیاز برای بازگشت به تابعیت ایران

  1. تکمیل، امضاء و ارایه سه نسخه اظهاریه قبل تابعیت زوج
  2. تکمیل و امضاء و ارایه یک نسخه تعهد نامه مالیاتی، گمرکی و بانکی
  3. تکمیل، امضاء و ارایه نسخه تقاضانامه خروج از تابعیت
  4. اصل و یک نسخه تصویر مدارک پذیرش دولت متبوع شوهر
  5. اصل و یک نسخه تصویر شناسنامه ایرانی متقاضی
  6. اصل و دو نسخه تصویر گذرنامه ایرانی متقاضی
  7. اصل و دو نسخه تصویر سند ازدواج پروانه زناشویی
  8. اصل و دو نسخه تصویر گذرنامه خارجی متقاضی
  9. اصل و دو نسخه تصویر گذرنامه یا مدارک هویت خارجی شوهر
  10. ۱۰ قطعه عکس ۴×۶ با حجاب، جدید و یکنواخت متقاضی
  11. اصل قبض بانکی با پرداخت هزینه تصدیق ۳ نسخه اظهاریه قبول تابعیت ایران، یک نسخه تعهدنامه مالیاتی، گمرکی و بانکی و یک نسخه تقاضانامه خروج از تابعیت( به ارز محل)

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*